12. Jouw vriendschap met God

   

Vriendschap met God vraagt verlangen, tijd en energie. Je moet leren om jouw gevoelens met Hem te delen, Hem te vertrouwen als Hij je iets vraagt, belang hechten aan de dingen waar Hij belang aan hecht en naar contact met Hem verlangen. 

 

 1. Eerlijk zijn met God
  God verlangt niet dat je foutloos bent, maar wel dat je eerlijk bent als het om jouw fouten en gevoelens gaat. God doet alle dingen medewerken ten goede in ons leven. Tot we dat beseffen, koesteren we vaak wrok jegens Hem vanwege onze achtergrond, uiterlijk, onbeantwoorde gebeden, pijn en teleurstellingen. Vaak geven wij God de schuld van zaken die anderen ons hebben aangedaan. Het tegengif daartegen is het besef dat God altijd in ons belang handelt, ook als het pijn doet en wij het 'waarom' niet begrijpen. Vertel God eerlijk hoe jij je voelt.

 

 1. God in geloof gehoorzamen  
  Jezus zei letterlijk "Jullie zijn mijn vrienden als jullie doen wat ik beveel". Niet uit verplichting, schuldgevoel of angst voor straf. Maar uit dankbaarheid en omdat wij God lief hebben en vertrouwen.
  Daarvoor hoeven wij geen 'grote dingen' voor God te doen. God is veel blijer als wij kleine dingen voor Hem doen uit gehoorzaamheid. Die dingen gaan wellicht onopgemerkt voor anderen, maar God ziet ze en beschouwt ze als daden van aanbidding; zij zijn in Gods ogen minstens zoveel blijken van gehoorzaamheid als gebed, lofprijzing of offers.

 

 1. Dingen belangrijk vinden die God belangrijk vindt 
  Des te intiemer jouw vriendschap met God, des te meer je rekening met Hem wil houden. En wat vindt God het aller belangrijkst? De zaligheid van Zijn kinderen. Daarom dien je, als Zijn vriend, ook om de zaligheid van de mensen in jouw omgeving te geven. Vrienden van God vertellen hun vrienden van God.
   
 2. De vriendschap met God meer dan wat dan ook willen
  Vriendschap met God is een bewuste keuze. Wat is het jou waard? En wat mag het je kosten? Vraag God om een intieme relatie met Hem en houd dat vol totdat je die hebt; niets in jouw leven is immers belangrijker dan dat.  
    

Belangrijke vraag:

Welke praktische keuzes ga ik vandaag maken waardoor ik dichter bij God toe kan groeien?

 

Bijbeltekst:

Ga dichter naar God toe, dan komt God dichter bij u. 

Jacobus 4:8a