8. Bedoeld om God voldoening te geven

 

God hoefde jou niet te scheppen; Hij deed dit voor zijn eigen voldoening. Jij bestaat omdat Hij dit wil, tot Zijn eer, doel en om Hem te behagen. Voor Hem  heeft jouw leven dus waarde. Als je dit écht tot je door laat dringen, dan zal jij je nooit meer onbelangrijk voelen. 

 

Een van de mooiste geschenken die God ons gegeven heeft, is dat wij kunnen (en mogen!) genieten. Het leven is zeker niet iets dat we nu eenmaal moeten doorstaan. 

 

God plezieren, heet aanbidding. Aanbidding is veel meer dan zingen, bidden of naar de kerk gaan. Aanbidding is een manier van leven. Alles wat wij doen dat God behaagt, is een vorm van aanbidding. Hem aanbidden zou onze eerste daad moeten zijn als wij 's morgens wakker worden en onze laatste daad voordat wij gaan slapen. Doe alles alsof u het voor Jezus doet!

 

Christen kunnen enorm van mening verschillen over de muzieksoort, het ritme en de snelheid waarmee gezongen word. Daarbij wordt de eigen voorkeur hartstochtelijk verdedigd als het meest bijbels. Maar er bestaat niet zoiets als christelijke muziek, alleen christelijke teksten. De Bijbel vermeld tal van muzieksoorten. Als muziek tot Zijn eer wordt (mee)gezongen of gespeeld, dan ís het christelijke muziek. 

 

Wij aanbidden God voor Zijn welbehagen. Als wij aanbidden, dan doen we dat tot Zijn eer en vermaak, niet voor die van onszelf!

 

Belangrijke vraag:

Welke alledaagse bezigheid zou ik kunnen gaan uitvoeren met in mijn achterhoofd het idee dat Jezus mijn directe opdrachtgever is?

 

Bijbeltekst:

Want de Here houdt van zijn volk. Hij bemoedigt en bevestigt de mensen die zich aan Hem onderwerpen. 

Psalm 149:4