38. Een christen van wereldklasse

    

Iedere christen staat voor een belangrijke keuze: een christen van wereldklasse of een wereldse christen zijn. Richt jij je alleen op je eigen behoeften en zegeningen, of wil je een verschil maken in de wereld waarin zij leven?

God nodigt jou uit om deel te nemen aan het grootste, belangrijkste doel van de mensheid: Zijn Koninkrijk. Niets is belangrijker en niets zal zo lang duren. En deze missie is ook haalbaar voor normale, alledaagse christenen; de hele wereld is tegenwoordig immers binnen handbereik. De mogelijkheden worden slechts beperkt door ons eigen denken.

HET DENKEN ALS EEN CHRISTEN VAN WERELDKLASSE:

  1. Denk niet alleen aan jezelf. Stel je open voor anderen om je heen. Dit gaat tegen onze natuur in, daarom is deze mentaliteitsverandering alleen mogelijk in afhankelijkheid van God. Vraag of de Heilige Geest je bewust wil maken van de geestelijke nood van anderen als je met hen praat, om hen te helpen een stap dichter bij God te brengen.

  2. Denk wereldwijd. Bid voor de hele wereld en voor specifieke landen. Gebed is het meest machtige wapen om de wereld te bereiken. Mensen kunnen jouw boodschap afwijzen, maar kunnen je niet verbieden om voor hen te bidden. Bid voor:
    - de kans en moed om te getuigen;
    - hen waarvan je wilt dat ze gaan geloven;
    - meer arbeiders in Gods wijngaard.

  3. Denk vanuit een eeuwig perspectief. Het leven draait om veel meer dan het hier en nu. Veel van waarover we ons dagelijks druk maken, zal over een jaar – laat staan in de eeuwigheid – niet meer relevant zijn. Wat staat jou in de weg om jouw missie te volbrengen? Laat het los. God roept ons op om schatten van eeuwigheidswaarde te verzamelen, geen aardse schatten. Jouw tijd en geld investeren in het eeuwig heil van anderen is de beste investering die je ooit kunt doen.

  4. Stop met uitvluchten verzinnen. Waar een wil is, is een weg. Je hebt niet eerst een speciale roeping van God of een bovennatuurlijke ervaring nodig. De Bijbel roept iedere christen al op om aan Zijn Koninkrijk te bouwen.

 

Belangrijke vraag:

Welke stappen kan ik nemen zodat ik volgend jaar voor korte tijd ervaring in de zending kan opdoen?

 

Bijbeltekst: 

Ik bid dat God ons zijn genade zal geven en ons zal zegenen. Dat Hij Zichzelf aan ons zal openbaren. Dan zullen de mensen op aarde weten wat uw wil is en alle volken zullen door U worden bevrijd.

Psalm 67:2-3