9. Wat maakt God blij?

 

De glimlach van God is het ultieme doel van jouw leven. Maar hoe kan dit?

 

God glimlacht als je oprecht van Hem houdt. 

God heeft ons gemaakt om van ons te houden. Hij wil een intieme, geestelijke relatie met jou. Hij wil geen offers of schone schijn; Hij wil jouw hart en liefde! Er is niets in ons leven dat belangrijker is dan tijd met God door te brengen en Hem te leren kennen!

 

God maken we blij door Hem volledig te vertrouwen. 

God volledig vertrouwen betekend dat wij geloven dat Hij weet wat het beste voor ons is. Vertrouw Hem dat Hij zijn beloften houd, dat Hij jou wil helpen als je problemen hebt en dat Hij zelfs het onmogelijke kan doen wanneer dat nodig is. 

 

God maken we blij door Hem volledig te gehoorzamen. 

Iedere vorm van gehoorzaamheid aan God is een vorm van aanbidding. God is ons geen verklaring of uitleg verschuldigd als Hij iets van ons vraagt; sommige dingen zullen we pas begrijpen ná dat wij Hem hebben gehoorzaamd. Probeer niet om God blij te maken met slechts een gedeeltelijke gehoorzaamheid; een  gedeeltelijke gehoorzaamheid is feitelijk ongehoorzaamheid. 

 

God maken we blij door Hem te prijzen en te danken. 

God houdt er van als wij onze bewondering, lof en dankbaarheid voor Hem uitten. Zo is aanbidding win-win: als wij God loven en danken, vervult Hij ons hart met Zijn vreugde. 

 

God maken we blij door onze gaven en talenten te benutten. 

Het is niet zo dat wij God alleen maar blij maken als wij met geestelijke dingen bezig zijn. God wil deel uitmaken van elk detail van ons leven. Hij mist niets van wat wij denken en doen. Hij geniet er van als wij onze gaven en talenten goed gebruiken. Onszelf afkeuren of een minderwaardigheidsgevoel hebben, is feitelijk Gods wijsheid verwerpen.

God wil dat wij van Hem en van Zijn schepping genieten. Elke handeling waarvan je geniet en God voor dankt, is een daad van aanbidding.

 

Belangrijke vraag:

Op welk gebied van mijn leven moet ik God meer gaan vertrouwen, aangezien God weet wat het beste is voor mij?

 

Bijbeltekst:

De Here hecht er waarde aan dat mensen ontzag voor Hem hebben en vertrouwen op zijn goedheid en liefde. 

Psalm 147:11