Je bent hier niet toevallig

 

Jij bestaat niet toevallig. 

 

Jouw geboorte was geen vergissing of een ongelukje, en jouw leven is geen gril van de natuur. Het is niet het lot, de evolutie, toeval of geluk dat jij op dit moment adem haalt. God heeft jou tot in de kleinste details uitgedacht en heel doelbewust jouw ras, de kleur van jouw huid, je haar en al jouw andere kenmerken exact gewild en gepland. Ditzelfde geldt voor jouw aangeboren talenten, en waar en wanneer je geboren bent uit welke ouders. 

 

God hoefde jou niet te scheppen. God heeft jou heel bewust, met een reden gemaakt! Hij wilde dat; ook als speciaal object van Zijn liefde! Daarom is niets van en aan jou aan het toeval of willekeur overgelaten. 

 

Als er geen God bestond, dan zou alles en iedereen niet meer zijn dan een kosmish ongeluk. Het leven zou geen enkel doel doel dienen noch enig belang hebben. Maar dat is niet zo! Jouw leven heeft enorm veel betekenis. Jij bent wie je bent - en je bent geliefd - juist omdat God bestaat!  

 

Belangrijke vraag:

Welke aspecten van jouw achtergrond, jouw persoonlijkheid en jouw uiterlijk vind jij moeilijk te accepteren, wetende dat God je op een unieke manier heeft geschapen?

 

Bijbeltekst:
De 
Here, die u heeft gemaakt en die u van eeuwigheid kent, zal helpen.

Jesaja 44:2