Wie is God?

God is de naam die we geven aan de grote schepper die het hele universum heeft gemaakt en leven heeft gegeven. En nog steeds op alles toeziet en daarover regeert. God is Zelf niet door iemand geschapen; hij bestaat al eeuwig en zal ook eeuwig blijven bestaan. God bepaalt Zelf Wie Hij is; Hij is onafhankelijk van alles en iedereen.

Lees meer »

Wie was Jezus

Jezus Christus is de meest unieke persoon van alle tijden. Hij heeft de loop van de geschiedenis veranderd. Zelfs onze datum geeft aan dat Hij ongeveer 2.000 jaar geleden op deze aarde heeft geleefd.

Lees meer »

Wat is een christen?

Als je christelijk bent opgevoed en je ouders trouwe kerkgangers waren, is dat een goede zaak. Maar daardoor ben je nog geen christen. Als je regelmatig naar de dierentuin gaat, ben je immers ook niet automatisch een dier?

Lees meer »

Wat is de Bijbel?

Het woord ‘bijbel’ komt van het Griekse woord biblia. Dat betekent: boeken. De bijbel is niet één boek, maar een verzameling van 66 boeken, ondergebracht in 2 delen.

Lees meer »

Wat is bidden?

Gebed is de directe verbinding met God. Die verbindingslijn is altijd open, dag en nacht, zodat je God altijd en overal om raad, hulp en leiding kunt vragen. Bidden is praten met Jezus over van alles en nog wat; het maakt niet uit waar en wanneer. Bidden is voor een christen wat ademhalen is voor het menselijk lichaam. Door gebed groeit en ontwikkelt ons geloof.

Lees meer »